• Decrease font size
  • Default font size
Disputada lluita per les places de Play Offs
Competicions Sènior

La quarta jornada de la Lliga Catalana de Futbol Americà es va disputar aquest passat cap de setmana amb victòries de Bocs d’Argentona sobre Falcons de Salt, que es manté líder de la competició sense conèixer la derrota, dels Imperials de Reus, que es confirmen en la segona posició desprès de derrotar als Senglars d’Aro en un disputat partit, dels Puntxarxa Reds, que es van desfer dels Eagles de Vilafranca en un partit força espectacular i dels Barcelona Uroloki, que van aconseguir la primera victòria de la temporada davant els Legends de Torrelles.

PUNTXARXA REDS 55 – VILAFRANCA EAGLES 45
El partit més espectacular de la jornada es va viure a Can Jofresa on els locals del Puntxarxa Reds van derrotar als Eagles de Vilafranca en un matx espectacular, ple d’anotacions i on els atacs es van imposar clarament a les defenses. Els primers en avançar-se en el marcador van ser els visitants, mitjançant una cursa de dues iardes, en la seva primera possessió, del seu corredor estel·lar Ignasi Blanca, autor de cinc touchdowns en el partit. Alejandro Suárez transformava el xut addicional situant el 0-7. En el primer atac dels egarencs, el corredor Andrés Collado amb una gran jugada de 28 iardes , juntament amb el punt extra d’Aleix Julià empatava el matx. A continuació, novament Blanca situava als vilafranquins per davant amb una cursa de 18 iardes que significava el 7 a 13. El partit era un constant moviment de cadenes per part dels dos equips i encara dins del primer quart Aleix Julià tornava a situar l’empat amb una gran recepció de 37 iardes, desprès de la passada del quarterback local Oriol Aguilar. Fins el segon quart cap equip va poder aturar l’atac rival i el primer en fer-ho van ser els Reds, que ho van aprofitar amb un parcial de 13 a 0 abans dels descans, gràcies als touchdowns de Oriol Aguilar, amb cursa personal d’una iarda i de William de la Cueva amb un altre cursa de tres que situaven el 26-13 al descans. La segona meitat va començar de la mateixa manera que va acabar la primera, amb una nova anotació dels locals per part d’Aleix Julià amb una jugada d’engany de 30 iardes. El mateix jugador va anotar el punt addicional que deixava el 33-13 tot just començar el tercer quart. Els Eagles no volien ser menys i novament Ignasi Blanca retallava les distàncies amb una espectacular cursa de 28 iardes. Poc abans d’arribar a la finalització del tercer quart el homes de Gary Johnson semblaven sentenciar el partit amb un touchdown d’Angel Ramírez desprès un llançament de 10 iardes d’Aguilar i el punt extra de Julià que deixaven el 40-19 al començar el darrer període, però res més lluny de la realitat. Els Eagles van començar els últims minuts amb una nova cursa de 15 iardes de Blanca, contestada a continuació, de nou, per el corredor local William de la Cueva, qui amb una jugada de 6 iardes, més la jugada extra transformada per Julià situaven el 48 a 25. A partir d’aquell moment va arribar una reacció increïble per part dels visitants, que amb dues anotacions consecutives de Jaume Rojano i la cinquena de Blanca posaven l’inquietant 48 a 39. Aquí no va acabar la remuntada dels Eagles, ja que desprès de recuperar un fumble, tornaven a anotar mitjançant Elías Ramírez amb una cursa de 8 iardes, situant el 48 a 45 i ficant la por al cos dels Reds i de tota la seva afició que estava en el camp. Els últims instants van estar plens d’emoció i de nervis però amb la darrera possessió dels egarencs, el seu quarterback Oriol Aguilar, ara sí, sentenciava el partit amb una sorprenent cursa exterior de 21 iardes que donava tranquil·litat als seus. Aleix Julià amb el xut addicional deixava el definitiu 55-45 i d’aquesta manera els Puntxarxa Reds aconseguien el segon triomf de la temporada, situant-se amb un balanç de dues victòries i dues derrotes, de la mateixa manera que es troben els Eagles, Senglars i Falcons, tots amb clares opcions d’entrar a playoffs.

IMPERIALS REUS 21 - SENGLARS D’ARO 14
Els Reus Imperials van derrotar als Senglars d’Aro, aconseguint un triomf força important que els confirma en la segona posició de la LCFA i desfent-se d’un rival directe en la lluita per aconseguir estar en les semifinals. En el primer quart els reusencs van inaugurar el marcador amb una anotació del receptor Siscu Domínguez desprès de rebre una passada d’Oscar Rodríguez i a continuació el americà Adam Berg ampliava la avantatge amb un nou touchdown, més el punt addicional aconseguit per Germán Perea. El segon quart va transcórrer sense cap moviment de el marcador i amb el 13 a 0 va començar una segona part on els gironins van escurçar les distàncies amb un touchdown d’Artur Martínez. Albert Cucharero amb el punt extra situava el 13 a 7. Amb aquest resultat i tot per decidir es va arribar a l’últim quart, on Germán Perea al atrapar una nova passada del seu quarterback, juntament amb la jugada posterior de dos punts, aconseguits per Siscu Domínguez, donava certa tranquil·litat al seu equip amb el momentani 21 a 7. Els de Santa Cristina d’Aro no es donaven per vençuts, demostrant el perquè son l’equip revelació de la temporada i el seu jove corredor Víctor Ramon aconseguia una nova anotació que tornava a ficar als Senglars en el partit. Cucharero no fallava el xut a pals i el 21-14 donava emoció als darrers minuts. L’experiència i el saber fer dels homes entrenats per Bart Iaccarino, controlant la possessió en les últimes jugades, van sentenciar el tercer triomf dels actuals campions, que es situen segons en solitari, mentre que Senglars, tot i la derrota, manté intactes les seves opcions d’entrar en les semifinals per primera vegada en la seva curta història.

BARCELONA UROLOKI 26 – TORRELLES LEGENDS 7
Els Uroloki de Barcelona van aconseguir la seva primera victòria de la temporada al derrotar als Legends de Torrelles en el partit que enfrontava als dos equips cuers de la competició. Els locals es van avançar a mitjans del primer quart, gràcies a una anotació de David Rossinyol, seguit del punt addicional que transformava Joan Femenía. Tot just abans d’arribar al segon quart i desprès de recuperar Uroloki la possessió, Albert López posava més distància en el marcador amb els segon touchdown dels de Barcelona. Amb el 13-0 s’arribava a la mitja part i en la represa els homes de Sergi Díaz reaccionaven i retallaven les diferencies mitjançant un touchdown de Michael Ruilova i el punt extra aconseguit per Raúl Garrido que situava el 13-7 en el marcador, deixant el partit obert al arribar al darrer quart del matx. Els barcelonins no es van deixar sorprendre i van mostrar-se més experimentats que el seu rival, aconseguint dues anotacions més que sentenciaven el partit. Primer va tornar a ser Albert López, més el xut addicional de Femenía i tot seguit era Ricard Solé qui deixava el definitiu 26 a 7 en el marcador amb un nou touchdown, donant al conjunt que dirigeix Marcos Guirles el primer triomf de la temporada.

ARGENTONA BOCS 48 – FALCONS SALT 0
Els líders de la competició es mantenen invictes desprès de la visita a Argentona dels Falcons de Salt. L’equip que dirigeix Ferran Pallarolas no va tenir problemes per aconseguir la seva quarta victòria consecutiva davant dels gironins i ja des del primer quart van marcar el ritme del partit. La primera anotació va arribar desprès d’una cursa d’una iarda de Paolo Napoletano, més el punt extra d’Albert Güell. Ja en el segon quart la maquinaria ofensiva dels del Maresme va seguir avançant iardes davant d’una defensa gironina que es veia incapaç de frenar l’avanç dels locals. Així el corredor David Martínez aconseguia el segon touchdown de la tarda amb una cursa de 18 iardes. Tot seguit el quarterback Mats Johnson connectava un llançament curt amb el seu receptor Guillem Tubert qui, desprès de marxar de tots els defenses que li sortien al pas, arribava fins la zona d’anotació i en la següent possessió el mateix Mats Johnson, amb una jugada personal de 14 iardes, deixava pràcticament sentenciat el partit abans d’arribar a la mitja part. Güell no fallava cap dels tres xut a pals i s’arribava al descans amb el 28 a 0 al marcador. La segona meitat no va tenir massa història degut a la superioritat mostrada pels locals, tant en atac com en defensa, impedint avançar iardes al atac dels Falcons. En el tercer quart una nova anotació de Guillem Tubert al atrapar una passada de 25 iardes de Johnson, més l’extra de Güell, situaven el 35 a 0 amb el que es va arribar als darrers minuts. Ja en l’últim quart els Bocs van arrodonir el partit amb dues anotacions més. Primer va ser Johnson amb una espectacular cursa de 50 iardes i tot seguit el mateix quarterback era qui connectava un llançament de 5 iardes amb Ramón Maspons, qui es trobava dins de la zona d’anotació i situava el definitiu 48 a 0.