• Default font size
Pas important de Eagles i Reds per accedir a semifinals
Competicions Sènior

Aquest passat cap de setmana s’ha disputat la cinquena jornada de la XXV Lliga Catalana de Futbol Americà amb victòries de Imperials en la seva visita a Torrelles per enfrontar-se a Legends, de Reds sobre Falcons a Salt, de Eagles a Vilafranca davant de Uroloki i dels invictes Bocs en la seva visita al camp de Senglars. A falta de dues jornades, les dues primeres posicions de Bocs i Imperials semblen clares, però la lluita per les altres dues places per les semifinals es presenta d’allò més interessant.

El quarterback Ramón Quintana#34 va ser l’únic jugador de Falcons que va poder anotar davant la dura defensa dels Reds. FOTO@Christian Llitjós

TORRELLES LEGENDS 0 - IMPERIALS REUS 56
Els Imperials de Reus no van tenir cap mena de problemes per aconseguir el triomf en la seva visita al camp dels Torrelles Legends, en un partit sense massa història i on l’equip que dirigeix Bert Iaccarino va vèncer per un contundent 0 a 56. El matx va quedar resolt ben aviat i en gran part per culpa d’ un atac reusenc que es va mostrar infalible des del primer instant. En el primer quart Siscu Domínguez i Juan Clavijo van aconseguir els dos primers touchdowns per Imperials, juntament amb els punts extra transformats per el mateix Domínguez. Amb el 0-14 es va arribar al segon quart i allà es van poder veure dues anotacions més a càrrec del nord-americà Adam Berg i del Domínguez, qui va sumar també un altre xut addicional, deixant el resultat a las mitja part de 0 a 27.
En la segona part va seguir la mateixa dinàmica de la primera, amb un gran Clavijo, autor de dos touchdowns més, sumat al tercer particular de Siscu Domínguez, qui a més no fallava en cap dels tres xut a pals. L’últim touchdown del partit el va aconseguir Adam Berg que, juntament amb la jugada posterior convertida per Clavijo, va deixar el marcador en el definitiu 0-56. Amb aquest triomf els reusencs es confirmen en la segona plaça de la classificació amb quatre victòries per tan sols una derrota i pràcticament tenen assegurada la semifinal a Reus, mentre que els de Torrelles encara no coneixen el triomf en aquesta la seva primera temporada disputant la LCFA.

VILAFRANCA EAGLES 31 - BARCELONA UROLOKI 24
Eagles i Uroloki van disputar un partit força interessant on el conjunt local es va emportar finalment el triomf per un ajustat 31 a 24. L’equip que entrena Joan Pere Bejarano va començar força be en atac i ràpidament va obrir una escletxa en el marcador situant-lo al final del primer en un favorable 19 a 0, gràcies als touchdowns de Joan Montaner, Ismael Cruz i d’Ignasi Blanca, més un xut addicional de Zeus Medel. Els de Barcelona van reaccionar en el segon quart mitjançant una anotació de Xavier Valls que situava el 19 a 6 amb el que es va arribar al descans.
En la represa els Uroloki, dirigits per Marcos Guirles, van poder apropar-se encara més en el marcador i situar un inquietant 19 a 18 desprès dels dos touchdowns de Ramón Lluís Valls i d’Albert López, que donaven emoció als darrers minuts però encara dins del tercer quart, el corredor Ignasi Blanca donava certa tranquil·litat a l’afició local amb una nova anotació per els vilafranquins, que deixava el 25-18 al començar l’últim quart. Novament el corredor de Eagles i màxim anotador de la LCFA anotava amb una cursa que semblava sentenciar definitivament el matx amb el 31 a 18, tot i que Albert López aconseguiria un últim touchdown per deixar el definitiu 31-24 i posar els nervis al cos dels locals, que van saber jugar molt bé les darreres jugades i així impedir que se’ls hi escapés l’important triomf que els situa momentàniament en la quarta posició de la classificació, un lloc que els hi donaria accés a les semifinals per el títol. Els de Barcelona per la seva banda, amb aquesta derrota, es queden sense cap opció de lluitar per el títol final de la XXV LCFA.

SENGLARS D’ARO 12 – ARGENTONA BOCS 47
Els Argentona Bocs segueixen amb la seva immaculada trajectòria en aquesta Lliga Catalana i aconseguiren en la seva visita a Santa Cristina d’Aro el seu cinquè triomf consecutiu. El conjunt que dirigeix Ferrán Pallarolas va inaugurar el marcador en el primer quart amb una anotació del seu receptor Guillem Tubert. El jove corredor local Víctor Ramos va igualar el matx al inici del segon parcial però la reacció dels líders de la competició va ser instantània, ja que el seu corredor Albert Vila va aconseguir el segon touchdown per els del Maresme. Albert Güell amb el xut posterior situava el momentani 6-13. El final del segon quart va ser clau amb el esdevenir del partit ja que els visitants, amb dues anotacions pràcticament consecutives de Dani Belso i del quarterback Mats Johnson, juntament amb els punts extra de Güell, van col·locar el 6 a 27 amb el que es va arribar a la mitja part. En el tercer quart no hi van haver anotacions i cap dels dos equips va moure el resultat. En els darrers minuts si que van arribar més anotacions. Primer va ser David Martínez i Xavier Raya per els Bocs, qui juntament amb el xuts de Güell situaven el 6-41 que deixaven el partit del tot sentenciat. Senglars va retallar les diferències amb una anotació de Albert Gil i finalment un nou touchdown de David Martínez deixava el definitiu 12-47 en el Municipal de Santa Cristina d’Aro, on els Bocs van assegurar-se matemàticament el jugar una de les semifinals a Argentona. Per la seva banda, Senglars que va començar la Lliga amb dues victòries consecutives, encadena tres derrotes que els fan baixar fins a la cinquena posició. Els propers dos partits dels gironins enfront de Uroloki i Reds seran decisius per les aspiracions dels empordanesos de classificar-se per unes històriques semifinals de la LCFA

FALCONS SALT 7 – PUNTXARXA REDS 23
A Salt es va disputar un matx entre dos equips que arribaven a la cinquena jornada empatats en la classificació amb dues victòries i dues derrotes, amb la qual cosa el guanyador del partit aconseguiria un important triomf. Aquest va caure de part dels egarencs que es van mostrar superiors als gironins, sobretot en la primera meitat del encontre. Els de Gary Johnson es van avançar en els primers instants amb un touchdown aconseguit per el receptor tancat Gabriel López, desprès d’una passada de Oriol Aguilar. Precisament Aguilar en les funcions de xutador, aconseguiria situar el 0-7 en el marcador. Ja en el segon quart, Puntxarxa Reds ampliava les distàncies amb un safety aconseguit per la defensa visitant i a continuació una nova passada d’Aguilar acabava a les mans del ràpid Aleix Julià perf fer pujar el 0-15. El xut posterior el transformava també Aguilar i situava la diferencia en setze punts a favor dels terrassencs. Els Falcons, coneixedors de l’ importància del partit, van intentar-ho de totes les maneres i tan sols en la darrera jugada abans d’arribar al descans van poder escurçar les diferencies mitjançant una cursa personal del veterà quarterback local Ramón Quintana. El punt extra de Josep Caixàs va deixar el 7 a 15 amb els s’arribava al descans. En la segona meitat del partit el joc es va igualar i les defenses es van imposar als respectius atacs, impedint les anotacions en cada possessió. Tan sols els visitants van poder moure un altre cop el marcador de la mà del receptor Aleix Julià, qui aconseguia el seu segon touchdown de la tarda. Aguilar amb el xut addicional deixava el definitiu 7 a 23. Amb aquesta victòria els Reds es situen tercers a l’espera de rebre en la propera jornada als Legends i de visitar en l’última a Senglars, per tal d’assegurar-se un lloc en les semifinals, mentre que Falcons, sisens desprès d’aquesta jornada, te en la següent una difícil visita a Reus per enfrontar-se a Imperials i tancarà la fase regular a Salt reben als Uroloki.