• Decrease font size
  • Default font size
Bocs, Imperials i Reds a semifinals
Competicions Sènior

Aquest passat cap de setmana es va disputar la sisena jornada de la XXV Lliga Catalana de Futbol Americà on els equips que van jugar com a locals van aconseguir còmodes victòries. Dissabte els Uroloki de Barcelona van vèncer contundentment a Senglars d’Aro (51-0), de la mateixa manera que Puntxarxa Reds ho feia amb Torrelles Legends (68-13). Diumenge es van disputar els altres dos partits, amb clares victòries de Imperials Reus sobre Falcons de Salt (53-0) i de Argentona Bocs davant Vilafranca Eagles (69-0).

ARGENTONA BOCS 69 – VILAFRANCA EAGLES 0
Argentona Bocs segueix amb la seva gran trajectòria aquesta temporada, en la que encara no ha perdut cap partit i amb el darrer triomf davant Vilafranca Eagles, s’assegura la primera posició al final de la fase regular. El partit va començar de cara per els interessos locals i desprès d’un gran retorn del xut inicial per part de Dani Belso, en la primera jugada de atac dels Bocs, el seu quarterback Mats Johnson aconseguia inaugurar el marcador amb una cursa personal de més de 30 iardes. El propi jugador català seria l’autor del segon touchdown de la tarda en la següent possessió amb una nova cursa, en aquesta ocasió de tan sols una iarda que situava el 12-0 quan només es portaven tres minuts de partit. Els locals van sortir a per totes des del inici del matx i la defensa local pressionava de tal manera que l’atac dels vilafranquins es veia incapaç de moure les cadenes i avançar iardes. Encara dins del primer quart Dani Belso va aconseguir sis punts més per els d’Argentona, que juntament amb el xut addicional d’ Albert Güell deixava el 20 a 0 al inici del segon quart. El ritme ofensiu dels locals era molt alt i el quarterback de Bocs seguia mostrant un gran repertori de curses i llançaments cap als seus receptors. En un d’ells va connectar un llançament de 50 iardes cap a Albert Vila que va significar el 26-0. Güell transformava també el xut posterior. Els de Vilafranca basaven pràcticament tot l’atac en jugades terrestres conduïdes per el màxim anotador de la LCFA Ignasi Blanca, però l’expulsió del corredor vilafranquí en el segon quart va limitar molt el joc ofensiu visitant. Un nou touchdown local de David Martínez amb una excel·lent cursa de 42 iardes va significar, juntament amb el punt addicional de Güell, el 34-0 amb el que es va arribar al descans.
El tercer quart va començar de la mateixa manera que havia començat el partit, amb una gran cursa de 30 iardes de Mats Johnson en la seva primera possessió, que deixava ben clar que, tot i el resultat, els homes de Ferran Pallarolas no s’anaven a relaxar. Dani Belso i Guillem Tubert van aconseguir dos anotacions més en el tercer quart, la primera amb una cursa de 13 iardes i la segona desprès d’atrapar un llançament de Johnson de 12. Albert Güell es va mostrar infalible amb els xuts a pals aconseguint tres punts més e aquest quart. Ja en els darrers minuts Tubert va aconseguir una nova anotació al rebre una nova passada del seu quarterback de 11 iardes i posteriorment el propi Mats Johnson culminava un excel·lent encontre amb el seu quart touchdown particular, amb una cursa de 20 iardes. Els dos punts addicionals de Güell van deixar el definitiu 69 a 0. Els Eagles de Vilafranca amb aquesta derrota es mantenen en la quarta posició però hauran d’esperar a la darrera jornada per saber si es classifiquen per les semifinals, on quasi amb tota seguretat es tornaria a veure les cares amb Bocs a Argentona. Els homes de Joan Pere Bejarano necessiten vèncer a Imperials a Vilafranca, tot i que una derrota, juntament amb un triomf de Uroloki sobre Falcons també els classificaria.

PUNTXARXA REDS 68 – TORRELLES LEGENDS 13
A Terrassa els Puntxarxa Reds van aconseguir un important triomf que els classifica matemàticament per les semifinals al derrotar als Torrelles Legends en un matx en el que van ser els clars dominadors. Els de Torrelles, que encara no han guanyat cap partit aquesta temporada, en la que per primer cop participen en la Lliga Catalana, van començar el partit amb una gran primera possessió que no van poder materialitzar amb punts, en fallar el gol de camp intentat per Raúl Garrido. En canvi els egarencs en la seva primera jugada ofensiva van aconseguir inaugurar el marcador amb una recepció de 80 iardes d’Aleix Julià que rebia de Oriol Aguilar i creuava tot el camp fins arribar a la zona final. El mateix jugador situava el 7-0 amb el punt extra. A continuació la defensa local recuperava la pilota i donava pas a la segona anotació de Reds aconseguida per Andrés Collado desprès d’una cursa de 32 iardes. Els visitants van reaccionar i el corredor Jordi Bergillo amb una gran jugada de més de 30 iardes aconseguia reduir les distàncies, juntament amb el punt addicional de Raúl Garrido. A partir d’aquell moment i amb el 13-7 en el marcador, el partit es va tornar u monòleg dels vallesans que van aconseguir un parcial de 21 a 0 abans de la mitja part que sentenciava el matx per els homes de Gary Johnson. El gran protagonista d’aquests minuts era el veterà corredor Eduard Plaza, qui amb tres touchdowns, més els xuts addicionals de Julià deixaven un clar 34-7 al descans.
La segona meitat va seguir amb la mateixa tònica. Primer Andrés Collado amb una cursa de 40 iardes, a continuació Aleix Julià amb una recepció de 38 i finalment el quarterback Oriol Aguilar amb una cursa personal de 3, situaven el 55 a 7 al principi al final del tercer quart. El corredor local William de la Cueva anotava a continuació el punt 61 per el seu equip, abans que Alejandro Moreno aconseguís el segon touchdown per el equip que dirigeix Sergi Díaz. En el últim minut del partit encara es va poder veure una anotació més per Reds, aconseguida novament per Aleix Julià al rebre una nova passada d’Aguilar que posava el definitiu 68 a 13. Els Puntxarxa Reds ja tenen la tercera posició assegurada amb aquest triomf i desprès de tancar la fase regular amb la visita al camp de Senglars, disputaran una de les semifinals a Reus davant Imperials, actuals campions de la competició.

REUS IMPERIALS 53 – FALCONS SALT 0
Els actuals campions de la competició van aconseguir la seva cinquena victòria consecutiva en la LCFA que els assegura jugar a Reus el proper 3 de Març una de les semifinals davant els Puntxarxa Reds de Terrassa. Desprès de caure derrotats en la jornada inaugural a Argentona davant dels Bocs, els homes de Bart Iaccarino s’han recuperat de manera extraordinària i arriben a la fase decisiva en plena forma per intentar rev
alidar el títol. Els reusencs no van trobar gaire oposició en els Falcons de Salt i ja des del primer quart van aconseguir una avantatge decisiva. El quarterback internacional Óscar Rodríguez van anotar els primers punts amb una cursa personal que feia pujar els primers sis punts al marcador. A continuació el receptor Francesc Domínguez, un dels millors jugadors dels locals que va acabar el partit lesionat, va anotar el segon touchdown per els de Reus i encara dins del primer quart Juan Clavijo situava el momentani 18 a 0. Ja en el segon quart Jordi Prunonosa va anotar el seu primer touchdown particular deixant el marcador a la mitja part de Imperials 24 Falcons 0.
Al inici de la segona meitat novament Francesc Domínguez aconseguia arribar a la zona d’anotació ampliant les diferencies, juntament amb el xut addicional de David Montes. Amb el 31 a 0 s’arribava al darrer quart i els reusencs seguien dominant el joc i movent les cadenes amb certa facilitat, fet que va propiciar tres noves anotacions a càrrec de Joel Monroy, la segona de Prunonosa i una última de David Montes.
Aquests tres touchdowns més una jugada extra de Prunonosa i un altre de Airald Balanyà van situar en el marcador el definitiu 53 a 0. Els Falcons de Salt, tot i la dolorosa derrota encaixada a Reus, encara mantenen esperances d’aconseguir la quarta plaça que dona accés a jugar l’altre semifinal davant els Bocs, per això hauran de vèncer en el darrer partit que es disputarà el proper 23 de Febrer a Salt davant del Barcelona Uroloki i esperar que el seu botxí aquesta setmana faci el mateix a Vilafranca davant dels Eagles, l’altre equip que lluita per estar entre els quatre millors de la competició.

BARCELONA UROLOKI 51 - SENGLARS D’ARO 0

Els Uroloki de Barcelona van aconseguir la seva segona victòria de la temporada, derrotant de forma clara a uns Senglars que amb aquesta derrota es queden fora de les semifinals, desprès de començar la lliga amb dues victòries consecutives i de ser l’equip revelació de les primeres jornades. Els de Santa Cristina d’Aro es van presentar a Granollers amb importants baixes i aquest fet el van aprofitar els locals per decidir el partit en una gran primera part, on els touchdowns de David Rossinyol, Xavier Valls, Isaac Cucurella i Albert López en el primer quart van deixar el partit pràcticament sentenciat. De nou Cucurella i Rossinyol en el segon quart van deixar el marcador al arribar al descans amb un favorable 39 a 0 per el homes de Marcos Guirles. La segona meitat va ser de tràmit i tan sols es van poder veure una anotació més en cada quart a càrrec novament d’ Albert López i de David Rossinyol que significaven el definitiu 51-0. En la darrera jornada, ja sense res en joc per els dos conjunts, els Uroloki visitaran el camp dels Falcons de Salt , mentre que els Senglars s’acomiadaran de la competició davant la seva afició enfrontant-se als Puntxarxa Reds.