• wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
Pioners L’Hospitalet i Búfals Poble Nou disputaran dissabte la final de la XXIII LCFA Junior
Competicions Júnior

Semifinals XXIII Lliga Catalana Futbol Americà Junior
Pioners L’Hospitalet i Búfals Poble Nou disputaran el proper cap de setmana la gran final de la XXIII LCFA Junior desprès de desfer-se en les semifinals de Vilafranca Eagles (34-6) i Badalona Dracs (40-12) respectivament. La final es jugarà el dissabte 16 de Març a partir de les 12 del migdia al Camp de La Barceloneta (Barcelona).

BÚFALS POBLE NOU 40 – BADALONA DRACS 12
Els Búfals del Poble Nou no van tenir gaires dificultats per vèncer als Badalona Dracs en la primer de les semifinals de la LCFA Junior que es va disputar el passat dissabte. El conjunt que dirigeix Vito Rodríguez juntament amb Ignasi Heras va realitzar una gran primera meitat que li va permetre arribar al descans amb un favorable marcador de 26 a 12. Ja des de la primera jugada del partit es va poder veure el gran potencial ofensiu dels barcelonins i en concret del jove corredor Xavier Gil, qui en la primera pilota que tocava realitzava una espectacular cursa de 80 iardes que feia pujar els sis primers punts al marcador. El punt addicional el transformava Adrià Antón. Els de Badalona van reaccionar ràpidament i de la mà del quarterback mexicà Rodrigo Guzmán van situar el 7 a 6 amb una altre gran cursa de 72 iardes. El xut extra va ser bloquejat en aquest ocasió. Els primers minuts del matx van ser força vibrants i cap dels dos equips baixava l’alt ritme de joc. En la segona possessió dels locals Joan de Ramón situava el 13-6 amb una jugada terrestre de 18 iardes i Antón hi afegia un punt més amb el xut posterior. Els nois de Alfonso Molongua i Óscar Olivenza tornaven a reaccionar a la anotació dels Búfals, amb una passada de set iardes de Guzmán sobre el seu receptor Adrià Jarque que suposava el 14-12, però de nou Joan de Ramón ampliava les diferències per els del Poble Nou amb una cursa de 29 iardes que significava el 20 a 12 amb el que acabava el espectacular primer quart del partit. Ja en el segon el quarterback local Guillem Icart anotava sis punts més per el seu equip amb una curta jugada personal i els Dracs es veien incapaços de seguir el ritme anotador del seu rival, en gran part per culpa de la lesió del seu quarterback Rodrigo Guzmán, qui es veia obligat a abandonar el partit quan estava sent el millor jugador dels visitants. Amb el 26 a 12 s’arribava al final de la primera part.

En la represa els Búfals van assegurar el partit amb una bona defensa que no va permetre més punts al seu rival i amb un atac que va anotar un touchdown més en cadascun dels quarts. Primer va ser Enric Valenzuela al atrapar un llançament de 15 iardes de Guillem Icart i ja en el darrer quart era Xavier Gil qui rebia un altre passada de Icart de 22 iardes per situar, juntament amb els dos xuts addicionals d’Adrià Antón el definitiu 40-12. Ara els Búfals del Poble Nou buscaran aconseguir el seu cinquè títol de la competició en la seva desena final el proper dissabte davant dels Pioners L’H.

PIONERS L’HOSPITALET 34 – VILAFRANCA EAGLES 6

Pioners L’Hospitalet i Vilafranca Eagles van disputar una semifinal força interessant que no es va decidir fins la segona meitat, on els nois de Víctor Martín i Guillermo Grande es van assegurar el passi per la gran final del proper 16 de Març. La primera meitat va ser molt igualada i els primers punts no van arribar fins el segon quart, desprès d’uns primers minuts de tanteig, on els visitants van disposar d’una possessió inicial molt llarga però que no van poder materialitzar en punts. Ja en els primers minuts del segon quart els Pioner es va avançar en el marcador amb una cursa d’una iarda del seu jugador més decisiu, el corredor Walter Jublawi, que significaven els sis primers punts del matx. El següent xut a pals de Alexander Segura situava el 7 a 0. A continuació els de Vilafranca, dirigits per Xavi Mestre i Joan Pere Bejarano van anotar els seus únics punts mitjançant una jugada de deu iardes del seu quarterback Dídac Martí que posava el ajustat 7 a 6. Tot feia semblar que s’arribaria al descans amb aquest marcador, desprès de que la defensa dels vilafranquins aturés el darrer atac dels riberencs, però un safety provocat per la defensa local al placar al quarterback rival dins de la seva pròpia zona d’anotació, significaven dos punts més per Pioners a falta de 50 segons per arribar al descans. No serien aquest els darrers punts de la primera meitat ja que en la última jugada i amb un llançament a la desesperada del quarterback Argenis Rosario, el receptor Adrià Domínguez aconseguia un nou touchdown davant l’alegria de l’afició local i la decepció del conjunt visitant, que veien com desprès d’haver aguantat força bé la primera meitat, s’anaven al descans amb un desfavorable 16 a 6.
En la segona meitat els Vilafranca Eagles no van poder seguir el ritme d’ anotació del seu rival i aquests ho van aprofitar obrint una escletxa en el marcador que seria insalvable per els visitants. El receptor Brayan Gómez rebria una passada del seu quarterback de 25 iardes que significava el 22 a 6 al inici del tercer quart i tot seguit i desprès del gran treball de la defensa riberenca que recuperava ràpidament la pilota, el corredor Luís Eduardo Contreras sentenciava el partit amb un nou touchdown desprès d’una curta cursa d’una iarda. Amb el 28 a 6 es va arribar als últims minuts del matx, on Walter Jublawi situava el definitiu 34-6 amb una gran jugada de més de 30 iardes.
Amb aquesta victòria els Pioners L’H repetiran presència en la gran final desprès de perdre la temporada passada enfront Badalona Dracs i lluitaran per aconseguir un títol que no aconsegueixen des de 1996, quan van aconseguir de manera consecutiva els tres campionats que tenen de la LCFA Junior.