• Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
Valencia 20 - Catalunya 13

Diumenge 12 de juny a Museros (Valencia), al camp dels Bous, es va disputar un partit entre la Selecció Catalana Cadet, i una selecció de Valencia, que finalment no va poder formar un equip amb jugadors de la categoria i va fer un combinat amb jugadors també d’edat junior. Tot i això el partit va estar molt igualat i va cobrir els objectius de la nostra Selecció, que é sanar sumant partits i experiència tant en el apartat dels jugadors com del propi staff.

Catalunya va desplaçar-se amb 39 jugadors, representant als 8 equips catalans que han participat a la Lliga Catalana de la categoria, 3 de Bocs, 3 de Bufals, 3 de Dracs, 2 dels Eagles, 12 Pioners, 7 de Reds, 4 Rookies i 5 de Senglars, dirigits per Peter Brugnani, Pere Junoy, Willy Bistuer, Albert Alonso, i la col·laboració del seleccionador català sènior Bily Rodríguez. Valencia va presentar per el partit un roster de 24 jugadors (14 cadet i 10 juniors) dels equips Bous (4+2), Firebats (3+3), Giants (2+4), Ironmans (0+1) i Ricers (5+0).

Va ser un partit on la falta de conjunció de tots dos equips va provocar algunes imprecisions, on les defenses van funcionar millor que els atacs, però on es van poder veure algunes jugades espectaculars. Per tots aquells que no van poder assistir van poder seguir el partit en directe per Pioners TV. El partit es va iniciar amb Valencia atacant, però ràpidament Catalunya va recuperar la possessió al Augusto Arellano (Pio) recuperar un fumble. Guillem Icart (Buf) va dirigir inicialment el atac català, alternant jugades de pase amb els receptors Victor Gil (Buf) i Matias Ricci (Red), i de cursa amb Didac Martí (Eag), fent avançant iardes als nostres tot i que finalment Valencia va recuperar la pilota, que un altre cop va ser recuperada en un fumble, aquest cop per Benjamín Belhadj (Pio). Catalunya va tornar a moure les cadenes, però no va poder pasar de la iarda 20 dels locals, i el primer quart va finalitzar amb la igualtat a zero inicial.

El segon quart va iniciar-se amb Valencia al seu propi camp, sense que la defensa catalana els deixés guanyar iardes, per el que es van veure obligats a realizar un punt d’allunyament, que va retornar en una espectacular jugada Walter Jublawi (Pio) per córrer 50 iardes i aconseguir la primera anotació del partit, que amb l’anotació posterior del extra amb el xut de Sergio Contreras (Red) deixava el 0-7 al marcador, però abans d’arribar al descans, Valencia aconseguia anotar mitjançant José Miguel Calatrava (Fir JR). El mateix jugador anotava la jugada extra de 2 punts i posava el 8-7 al marcador, resultat amb el que s’arribava al descans.

Al tercer quart tots dos equips van millorar molt després de la feina dels entrenadors, que va fer que tant valencians com catalans estiguessin més conjuntats i amb menys errades. Va ser Valencia qui va prendre la iniciativa a aquesta segona part i fruit del seu bon joc va arribar l’anotació de nou de José Miguel Calatrava (Fir JR) amb una cursa. La defensa va impedir l’anotació extra de 2 punts i el partit quedava obert amb 14-7  al marcador. Roger Mayora (Boc) i Camil Canet (Roo) van alternar-se com a quarterbacks en aquesta fase del partit, i el pes de les curses era per Hasday Arias (Roo), però l’atac tot i guanyar iardes no aconseguia arribar a la zona d’’anotació valenciana, mentre que sí que ho va fer l’equip rival, per mediació de Jonathan Piqueras (Bou JR). Catalunya tornava a impedir l’anotació extra de 2 punts i finalitzava el tercer quart amb avantatge local (20-7).

Tot i la diferencia al marcador Catalunya no li va perdre la cara al partit, i va continuar jugant amb el convenciment que el partit encara estava en joc. Però els minuts anaven pasant i els valencians aguantaven en defensa i controlaven el rellotge. A falta de 3 minuts per la finalització un seguit de penalitzacions va endarrerir als catalans fins la seva pròpia iarda 10 i va obligar a Catalunya a realitzar un punt d’allunyament. Però l’snap no va ser correcte i el punter Walter Jublawi (Pio) va trobar-se la pilota a terra, i va optar per córrer amb la pilota. En una espectacular jugada, i gracies a la seva habilitat sortejant rivals, i als bloquejos dels sues companys, en especial de Victor Ramos (Sen), va aconseguir anotar el seu segon touchdown i ficar el 20-13 al marcador. Valencia va jugar de cursa per tractar d’esgotar el temps, però una bona defensa de Catalunya va obligar als valencians a realitzar un punt d’allunyament que va deixar Catalunya amb la possessió i 20 segons encara per jugar-se. Guillem Icart (Buf) tracta de connectar amb Matías Ricci (Red) que és interferit per la defensa valenciana. La penalització deixa els catalans, a 10 iardes de la end zone rival, però amb temps únicament per una jugada més. Catalunya va intentar un pase a dins la end zone però la defensa valenciana va impedir la connexió entre Guillem i els seus receptors, i amb aquesta emoció fins el darrer instant del partit va finalitzar el amistós, on Walter Jublawi (Catalunya) va ser escollit MVP.

Des de la FCFA volem donar les gracies a tots els jugadors i membres del staff de la nostra selecció, així com a tots els membres de la federació valenciana que han col·laborat per que aquest acte fos possible i fiqués un excel·lent final a una gran temporada.