• Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
La darrera jornada decidirà.

Desprès de la jornada de la Lliga Catalana Sènior viscuda aquest cap de setmana, queda clara la igualtat absoluta a la competició. Tots tres partits s’han decidit per diferències mínimes. Un touchdown en el cas del Hornets-Uroloki, mentre que els partits que enfrontaven a Imperials i Bocs, i a Senglars i Eagles és van decidir per un extra point.

Dissabte els Uroloki visitaven als Hornets després d’haver aconseguit la setmana anterior una important victòria davant els Imperials de reus. Els de Barcelona van patir per poder superar als aragonessos. El resultat final de 6-12 reflexa la igualtat que es va viure al terreny de joc. Amb aquesta victòria Uroloki continua aferrat als llocs capdavanters de la classificació, i afrontarà la darerra jornada (rebran als complicats Falcons de Salt) amb opcions de finalitzar primers a la Fase Regular, però en cas de derrota podrien caure al quart lloc de la classificació, amb el que tindrien que jugar-se el accés a semifinals en un wild card, que evitaran si guanyen als gironins.

Important el partit viscut a Santa Cristina d’Aro, ja que va suposar la primera victòria dels Senglars. Tot just en el seu darrer partit de lliga. Tot i la victòria els de Santa Cristina ja no tenen opcions al play off, però no deixa de ser una fita per l’equip més jove de la Lliga, i que a bon segur afectarà positivament de cara al futur. El partit va tenir el mateix guió de tots els partits de Senglars d’aquesta temporada. Primera part on els gironins podien competir al 100% i segona part on patien el curt planter. Però per alegria dels de la Vall d’Aro, en aquesta ocasió van ser capaços de conservar la renda obtinguda a la primera meitat. Al segon quart els locals es van avançar amb touchdown de Jordi Roura. Albert Cucharero sumava el punt addicional i amb el 7-0 s’arribava al descans. A la represa els Eagles van aconseguir empatar el partit, amb anotació de Oscar Rodríguez, i extra de Alejandro Suarez. L’útim quart va ser molt emocionant. A tres minuts del final els Senglars es tornaven a posar per davant al marcador. Jordi Roura aconseguia una nova anotació, i en aquesta ocasió el punt extra (que va resultar definitiu al final del partit) el posava Victor Gonzalez. Els del Penedès, sabent que es jugaven part de les seves aspiracions de play offs no van llençar la tovallola, i a manca de mig minut Ignasi Blanca aconseguia un touchdown, que donava la opció de victòria als vilafranquins. Però els Eagles no van transformar la seva jugada addicional, i amb 14-13, sense temps per més els Senglars acomiadaven la competició amb una victòria històrica, mentre que Eagles es complicava el accés als play offs, ja que tot i que depenen d’ells mateixos, tindran que derrotar als Bocs d’Argentona a la darrera jornada de la Fase Regular.

I el partit de la jornada era el que disputaven a reus els finalistes de la passada edició de Lliga. Emocionant partit amb victòria final per els locals, que després d’anar per darrera al marcador bona part del partit van saber remuntar, i desprès mantenir l’avantatge davant un atac tant potent com el dels Bocs. El partit es presentava interessant, amb la necessitat de Imperials de superar la inesperada  derrota de la setmana anterior amb Uroloki.

El primer quart va ser de tanteig entre tots dos equips amb domini de les defenses. Els atacs no aconseguien primers downs i els xuts d’allunyament es succeiden. Però a manca de poc més de tres minuts per finalitzar el quart els d’Argentona, amb una bona jugada de pase amb moltes iardes de guany es posaven per davant amb l’anotació d’Albert Vila (i punt extra de Francesc Magret). Fins l’inici del segon quart no va arribar la resposta d’Imperials. German Perea rebia una pasada a la zona d’anotació, i ell mateix empatava el partit transformant el xut addicional.  Però abans del descans, i gracies al potent joc de cursa, els visitants tornaven a posar-se per davant amb l’anotació de Facundo Redondo. Amb 7-13 s’anaven els equips al descans. La segona meitat va començar amb la mateixa tònica, i així els del maresme ampliaven la seva avantatge. Quim Perajoan anotava un touchdown. Els visitants tornaven a fallar el xut extra (importants al final del partit) i amb 7-19 al marcador el partit es posava de cara per els visitants.

Però els de Reus no van donar el partit per perdut, i l’atac dirigit per Adam Berg  avançava iardes i a poc de finalitzar aquest tercer quart una cursa de Jaume Agustench finalitzava a la zona d’anotació. Amb l’extra transformat per German Perea, els Imperials tornaven a ficar-se al partit amb el 14-19 al marcador del municipal de Reus. I a dos minuts del final els locals capgiraven el partit. Adam Berg posava a Imperials 20-19 per davant. Els Bocs ho van intentar en el poc temps que els hi quedava i van apropar-se a la end zone rival. Però els locals van aconseguir aturar-los, i sumar així una important victòria que no els depenja de la lluita per la primera posició de la classificació.

A la darrera jornada Imperials i Bocs es jugaran els llocs definitius a la taula, que marcaran els aparellaments a play offs. Vista la igualtat a la competició d’aquesta temporada, aconseguir el factor camp de cara a les semifinals serà important per tots dos equips, clars favorits al inici de la competició, però que aquesta alçada de la mateixa, tot i ser encara favorits, han perdut el adjectiu de clars, i si volen repetir final, tindran que treballar a fons tots els partits.