• Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
La LCFA Cadet per els Pioners de l'Hospitalet

Els Pioners de l’Hospitalet vam fer valer la seva condició de favorits després d’haver finalitzat la Fase Regular invictes i es van fer amb la Lliga catalana Cadet per segona temporada consecutiva en la Final-Four disputada a Terrassa aquest diumenge.

La jornada es va iniciar amb una tempesta amb molta quantitat d’aigua durant el escalfament dels equips,i tot i que es va poder iniciar la final en l’horari previst, va fer modificar el plantejament del partit als entrenadors. A les semifinals els Pioners s’enfrontaven als Vall d’Aro Senglars en un partit al que els de Hospitalet van dominar des de bon començament. Ja al descans d’aquesta semifinal els favorits dominaven per un clar 30-6, marcador que els va permetre dosi ficar-se pensant en el següent partit. Brayan Gomez va destacar a nivell anotador, amb dos touchdowns durant aquest període i amb un espectacular retorn de jugada extra. El touchdown dels gironins va estar a càrrec de Victor Ramos. Senglars va reduir diferencies a la segona meitat, però sense opció de pensar en la remuntada.

Molt més igualada la semifinal entre els Reds de Terrassa i els Bufals de Barcelona. Guillem Icart, quarterback dels de Barcelona va posar per davant al seu equip amb dues anotacions que donaven avantatge (12-0) al seu equip. Reds va reaccionar i abans del descans reduïen diferencies amb un safety (2 punts) i posteriorment amb l’anotació de Francesc Garcia. Amb el 12-8 s’arribava al descans amb el partit totalment obert. Reds va concretar la remuntada al inici de la segona meitat, Un altre cop Francesc Garcia posava per davant als locals (12-15). Però Bufals va reaccionar i Adrià Anton rebia a la zona d’anotació per tornar a posar en avantatge a Bufals. Finalitzant el partit, i amb els Reds a la desesperada els Bufals van poder ampliar la diferencia en el marcador fins arribar al 28-15 final.

Els Bufals de Barcelona es van fer amb el sotscampionat.

Les semifinals van finalitzar quan s’iniciava una nova tempesta, que va obligar a la organització a suspendre momentàniament la Final per protegir la integritat dels jugadors. Per sort el temps va donar una treva, i tot que amb retard, es van poder celebrar la final de consolació i la gran Final.

Al partit per els tercer i quart lloc, els Senglars van començar molt més motivats que uns Reds que van patir el dur cop de la derrota davant Bufals. Aquest fet va permetre que els gironins dominessin per complert la primera meitat i que s’anessin al descans amb una important avantatge de 22-0. La bona tasca del entrenador dels Reds va fer que els egarencs reaccionessin a la segona meitat, però tot i apropar-se al marcador i fins i tot disposar del darrer atac del partit no van tenir temps de concretar una remuntada. 22-14 final en una molt bona temporada per tots dos equips. Senglars, que no es van classificar per la final de la Copa disputada al desembre han aconseguit finalitzar en tercer lloc a la Lliga. Per part de Reds, amb un equip amb la majoria de jugadors en edat infantil, i encara amb recorregut a la categoria han aconseguit ficar-se entre eles quatre millors en les dues competicions de la temporada.

La final entre Bufals i pioners va iniciar-se amb sorpresa, ja que Bufals van dominar els primers minuts de partit. Els de Barcelona es van ficar per davant al marcador 8-0 després de l’anotació del seu quarterback Guillem Icart i la conversió per part de Jossua Suarez. A més, els de Poblenou van parar l’atac de Pioners en un parell de drives. Però un cop Pioners va perdre els nervis el panorama del partit va canviar.  Pioners, liderats per el seu corredor Walter Jublawi va capgirar el marcador. La defensa de Bufals no va poder aturar el jugador de Pioners. Tres anotacions consecutives de Jublawi, escollit finalment MVP del partit van posar 20-8 per davant als Pioners, diferencia que tot i que Bufals no es va rendir en cap moment començava a ser important. Una anotació abans de finalitzar la primera part d’Argenís Rosario deixava molt be el partit per els riberencs. A la segona meitat, Guillem Icart va reduir diferencies, però un inspirat Jublawi, amb tres anotacions més a la segona meitat posava el 45-14 definitiu al marcador.

Finalitza així la Lliga Cadet, però no l’activitat a la categoria,ja que la Federació té previst que la Selecció Catalana Cadet disputarà un torneig a França el proper 23 de juny i les properes setmanes els jugadors estaran convocats per fer la preparació de cara a aquesta participació internacional. Durant les properes hores confiem en tancar la nostra inscripció i poder anunciar la planificació d’entrenaments i competició.