• Decrease font size
  • Default font size
Argentona Bocs líders en solitari
Competicions Sènior

La darrera jornada de la XXV Lliga Catalana de Futbol Americà va estar marcada per el gran partit disputat a Terrassa entre els Puntxarxa Reds i els Imperials Reus que va acabar amb un ajustat 26 a 27 a favor del conjunt reusenc desprès d’un a gran remuntada en la segona meitat. També els Legends van donar la sorpresa momentània al arribar al descans amb un favorable 14-7 per acabar perdent en el seu primer partit a Torrelles per 14 a 29 davant dels Falcons de Salt. Els Senglars, invictes desprès de les dues primeres jornades van caure en la seva visita a Vilafranca enfront els Eagles per un clar 37 a 12, mentre que els Argentona Bocs segueixen amb la seva imparable trajectòria i es van desfer sense dificultats dels Barcelona Uroloki per un contundent 6 a 66, mantenint-se invictes i líders de la competició.

PUNTXARXA REDS 26 – IMPERIALS REUS 27
Els Imperials van aconseguir tancar l’any amb una victòria molt treballada davant dels Puntxarxa Reds.
Un triomf gens fàcil que no es va decidir fins els darrers moments del matx. El partit va tenir dues parts totalment diferents. En la primera els egarencs van sortir a per totes i fruit del seu gran joc de cursa van poder anotar quatre anotacions pràcticament consecutives amb dos touchdowns de Antonio García, un més de Andreu Collado i un altre de William de la Cueva que situava un sorprenent 26-0 en el segon quart. Els visitants van començar a reaccionar abans d’arribar a la mitja part amb una anotació del receptor Siscu Domínguez, situant el 26 a 6 amb el que es va arribar al descans.
La segona part va ser un tot el contrari que la primera. Els homes de Bart Iaccarino van sortir esperonats del vestuari i es ban aprofitar també de la baixada física del seu rival per donar la volta al partit. Primer van ser el quarterback veterà Oscar Rodríguez que retallava les distancies amb una jugada personal, tot seguit el receptor Germán Perea situava el 26-19 amb el que es va arribar al darrer quart i en els últims minuts els Imperials van aconseguir la quarta anotació que els situava 26-25 a tan sols un punt de culminar la remuntada. L’entrenador Iaccarino va apostar per la victòria enlloc de buscar l’empat i van anar a per la jugada extra de dos punts, on el corredor Adrià Solís va aconseguir l’anotació que situava el 26 a 27 definitiu. Els Reds desprès d’aquesta dolorosa derrota es situen sisèns en la classificació amb un a victòria i dues derrotes i s’hauran d’enfrontar als Eagles en la quarta jornada, mentre que els tarragonins pugen fins la segona posició amb tan sols una derrota i es veuran les cares amb els Senglars el proper 13 de Gener.

TORRELLES LEGENDS 14 - FALCONS SALT 29

A Torrelles del Llobregat es va viure un partit històric amb el debut com a local local en la màxima competició catalana del Legends. El primer partit davant la seva afició no podia haver començat de millor manera i tot i que el primer quart va ser una mica de tanteig per part de ambdós equips, els torrellencs es van avançar en el marcador mitjançant una gran cursa d’Alejandro Moreno, qui va anotar els primers punts del seu equip en competició oficial. El mateix jugador local va interceptar tot seguit un llançament del quarterback gironí Ramón Quintana per
aconseguir el segon touchdown personal i situar el 14 a 0 a favor dels novells Legends, que partit a partit es van mostrant com un millor conjunt i més experimentat. Els Falcons però, un equip molt més rodat que el seu rival, no es va enfonsar i va seguir jugant al seu ritme fins que una passada de Quintana cap al seu receptor Josep Caixàs va significar, juntament amb el punt extra, el 14-7 amb el que es va arribar al descans.
La segona part va començar amb uns Falcons molt més contundents i concentrats que es van acabar imposant als Legends per ofici, tot i que es va mantenir el 14 a 7 fins el quart quart, on en la primera jugada els gironins van anotar mitjançant Gabriel Santana, que situava el 14-13. Xevi Formatjé, entrenador principal dels saltencs va anar a per la jugada extra de dos punts i Giancarlo Andía va aconseguir una recepció que situava el momentani 14 a 15. Aquesta anotació va suposar un cop molt fort per els locals que es van anar diluint en els següents minuts, fet que van aprofitar els visitants per sentenciar el matx amb dues recepcions per touchdown del corredor Nil Sicart, reben les passades de Ramón Quintana. Precisament Quintana va impedir la reacció del conjunt de Sergi Díaz al efectuar dues intercepcions en els darrers instants de partit. Els Legends encara no coneixen el triomf aquesta temporada però poc a poc van creixent com a conjunt i en la propera jornada jugaran enfront els Uroloki per intentar evitar l’última possició, mentre que els Falcons es situen en la cinquena posició amb les mateixes victòries que el segon classificat a l’espera de visitar als líders de la LCFA

VILAFRANCA EAGLES 37 – SENGLARS D’ARO 12

Els Vilafranca Eagles s’emporten una important victòria contra els que eren els líders de la competició desprès de les dues primeres jornades, els Senglars. El partit va començar d’allò més igualat, on els vilafranquins aconseguien aturar l’atac de Senglars en la primera possessió per donar la pilota a l’atac local, que no desaprofitarien per inaugurar el marcador. La defensa d’Eagles es confiava i en el següent atac dels Senglars, en una gran jugada van aconseguir igualar el marcador a 6, i a més aturaven el següent atac dels Eagles i l’aprofitaven per anotar amb un altre espectacular jugada i posar-se amb 6-12. En la següent jugada del atac local el corredor Ignasi Blanca es va creuar tot el camp i va deixar la pilota a tan sols 3 iardes de la zona d’anotació, des de on Jaume Rojano va aconseguir el empat a 12 amb el que es va arribar al descans.
En el tercer quart els Eagles van aconseguir imposar el seu ritme, sobretot degut als pocs efectius dels que disposaven Senglars, fet que físicament van aprofitar els Eagles, aturant en totes les ocasions l’atac rival per donar una i altre vegada la pilota a l’atac local. Tot i que només es va interceptar un cop, per mitjà de Miquel Granados, es va fer una bona feina a nivell defensiu, sobretot dels linebackers i la secundària dels vilafranquins. L’atac es va mostrar força efectiu sota la direcció del jove Ismael Cruz, qui va anotar un touchdown al igual que José Luís Gil. Les altres tres anotacions van ser a càrrec del sempre perillós corredor Ignasi Blanca.
Ara els Eagles es troben en la tercera posició i visitaran en la propera jornada als Reds de Terrassa en un duel decisiu per les aspiracions del conjunt del Penedès. D’altre banda els gironins, desprès de patir la primera derrota de la temporada tindran un difícil desplaçament a Reus, davant dels actual campions.

BARCELONA UROLOKI 6 – ARGENTONA BOCS 66
Els Argentona Bocs segueixen una setmana més impecables en la XXV LCFA i es van desfer sense cap tipus de problemes d’uns Uroloki que encara no coneixen el sabor del triomf aquesta temporada. El partit va ser força plàcid per els del Maresme i amb un primer quart espectacular els homes de Ferran Pallarolas van sentenciar pràcticament el matx, anotant en les seves quatre primeres possessions. David Martínez, Alex Mancha, Guillem Tubert i el quarterback Mats Johnson van ser els autors dels primers touchdowns dels Bocs que van acabar el primer quart amb un favorable 0 a 28. El segon quart va seguir amb la mateixa tònica i novament Tubert anotava amb una gran recepció el seu segon touchdown particular. Albert Güell en l’últim minut va situar el 0 a 40 i en la darrera jugada del segon quart Albert Vila va interceptar una passada a la desesperada del quarteback dels Uroloki que va significar el 0 a 48 amb el que s’arribava al descans.
En la represa els visitants van abaixar el ritme de joc i en els primers minuts va arribar l’única anotació del locals per mitjà d’Oscar Golano. Ja en el darrer quart i amb tot decidit els d’Argentona van anotar tres touchdowns més per part de Dani Belsa, Ramón Maspons i Mats Johnson que amb la seva segona anotació personal deixava el definitiu 6 a 66. Els Uroloki amb tres derrotes en les primeres jornades jugaran el proper 13 de Gener un important duel enfront els Legends on s’enfrontaran els dos equips que encara no han aconseguit una victòria aquesta temporada. Per altre banda els líders indiscutibles tindran en principi un partit molt més dur que aquest, davant els Falcons de Salt, equip que van derrotar en les semifinals de la passada LCFA.